Helse 3

25 fødevarer er kilde til 95 procent af sprøjtegiftrester i kroppen

http://www.dn.dk/nyheder/25-fodevarer-er-kilde-til-95-procent-sprojtegift/

25 fødevarer er kilde til 95 procent af sprøjtegiftrester i kroppen

  • Danmarks Naturfredningsforening har testet fem familiers urin for sprøjtegift før og efter en periode på 14 dage, hvor de skulle spise 100 pct. økologisk.
  • Før forsøget indeholdt 51 pct. af urinprøverne sprøjtegift. Efter 14 dage med økologisk mad og drikke var tallet faldet til 23 pct..
  • Det var især sprøjtegiftene glyphosat og chlorpyrifos, som familierne havde i urinen før forsøget.
  • Chlorpyrifos, der er en nervegift, der slår insekter ihjel, er mistænkt for at påvirke udviklingen af forstres hjerner.
25 fødevarer er tilsammen kilde til 95 pct. af den sprøjtegift, som du risikerer at få ind i kroppen gennem maden.
 

Sprøjtegift bruges på markerne til at slå uønskede planter, insekter og svampe ihjel. Det er helt lovligt.

Men sprøjtegiftene havner i afgrøderne, som havner på supermarkedets hylder og hjemme på dit spisebord.

Kun 25 fødevarer er kilde til hele 95 pct. af de sprøjtegifte, som vi risikerer at få ind i kroppen gennem maden. Det drejer sig primært om frugt og grønt.

25 fødevarer

De 25 fødevarer er oplistet herunder. Hvis du skifter dem ud med de økologiske af slagsen, kan du spare dig selv for langt de fleste sprøjtegiftrester.

Æble

Der er fundet sprøjtegift i 23 pct. af de danske ikke-økologiske æbler og i 64 pct. af de udenlandske.

Der er fundet seks forskellige sprøjtegifte i de danske æbler og 14 forskellige i de udenlandske æbler.

Der er ikke fundet rester af sprøjtegift i økologiske æbler - hverken danske eller udenlandske.

Hvedemel

Der er fundet sprøjtegiftrester i 17 pct. af dansk ikke-økologisk hvedemel (to ud af 12 prøver) og 100 pct. af den ikke-økologiske hvedemel fra udlandet (alle 7 prøver).

Der er i prøverne for både dansk og udenlandsk mel fundet to forskellige sprøjtegifte.

Der er ikke fundet sprøjtegift i økologisk hvedemel - hverken dansk eller udenlandsk.

Tomat

I 8 pct. af de danske ikke-økologiske tomater er der fundet rester af sprøjtegift. Det samme gælder for 62 pct. af de udenlandske.

Der er fundet tre forskellige sprøjtegifte i de danske tomater og i alt 19 sprøjtegifte i de udenlandske.

 Der er ikke fundet rester af sprøjtegift i økologiske tomater - hverken danske eller udenlandske.

Pære

I 36 pct. af de danske ikke-økologiske pærer er der fundet rester af sprøjtegift. Det samme gælder for 92 pct. af de udenlandske.

I de danske var der i alt fire forskellige sprøjtegifte, mens der i de udenlandske blev identificeret 14 forskellige gifte.

Der er ikke fundet sprøjtegift i danske, økologiske pærer.

Gulerod

I 38 pct. af de danske ikke-økologiske gulerødder er der fundet i alt to forskellige sprøjtegifte, mens der i 33 pct. af de udenlandske er fundet otte forskellige sprøjtegifte.

Der er ikke fundet sprøjtegift i økologiske gulerødder - hverken danske eller udenlandske.

Vindrue

I udenlandske ikke-økologiske vindruer er der fundet sprøjtegift i 73 pct. og der er fundet i alt 30 forskellige sprøjtegifte. Dette er således listens topscorer, hvad angår antallet af sprøjtegifte.

Der er ikke fundet rester af sprøjtegift i økologiske vindruer.

Agurk

Der er fundet sprøjtegift i 57 pct. af de danske ikke-økologiske agurker og i 62 pct. af de udenlandske. Der er fundet fem forskellige sprøjtegifte i de danske og ti forskellige i de udenlandske.

Der er ikke fundet sprøjtegift i danske økologiske agurker.

Læs også: 10 fødevarer er kilde til 75 procent af sprøjtegiftrester i kroppen

Rødvin og hvidvin

I 54 pct. af hvidvin og 47 pct. af rødvin er der fundet rester af sprøjtegift. Det svarer cirka til hver anden flaske. I hvidvin er der i alt fundet fire forskellige sprøjtegifte, mens der i de røde vine er fundet ti.

Der er ikke fundet sprøjtegift i økologiske vine - hverken rød eller hvid.

Rugmel

I 10 pct. af dansk ikke-økologisk rugmel er der fundet rester af en enkelt sprøjtegift. I 100 pct. af den ikke-økologiske rugmel fra udlandet, er der fundet rester af to forskellige sprøjtegifte.

Der er ikke fundet sprøjtegift i økologisk rugmel - hverken dansk eller udenlandsk.

Peberfrugt

Her er der fundet sprøjtegiftrester i 100 pct. af de danske ikke-økologiske peberfrugter og i 56 pct. af de udenlandske. Der er fundet en enkelt sprøjtegift i de danske og hele 22 i de udenlandske.

Der er ikke fundet sprøjtegift i økologiske peberfrugter.

Nektarin

Der er fundet sprøjtegift i 69 pct. af de udenlandske ikke-økologiske nektariner, og der er fundet 14 forskellige sprøjtegifte.

Der er ikke fundet sprøjtegift i økologiske nektariner.

Fersken

Næsten alle prøver af udenlandske ikke-økologiske ferskner indeholdt rester af sprøjtegift, nemlig 90 pct. Der er fundet i alt 18 forskellige sprøjtegifte i ferskner.

Der er ikke fundet sprøjtegift i økologiske ferskner.

Appelsin

Der er fundet sprøjtegiftrester i 98 pct. af ikke-økologiske appelsiner, og der er fundet i alt 25 forskellige sprøjtegifte.

Der er ikke fundet sprøjtegift i økologiske appelsiner.

Kiwi

Der er fundet sprøjtegift i 37 pct. udenlandske ikke-økologiske kiwier, og der er fundet seks forskellige sprøjtegifte.

Der er ikke fundet sprøjtegift i økologisk kiwi.

Salat

I hver fjerde prøve af dansk ikke-økologisk salat, 25 pct., er der fundet rester af sprøjtegift. Det samme gælder 56 pct. af den udenlandske ikke-økologiske salat. Der er fundet i alt fem forskellige sprøjtegifte i den danske og 11 forskellige i den udenlandske salat.

Der er ikke fundet rester af sprøjtegift i økologisk salat - hverken dansk eller udenlandsk.

Ananas

Der er fundet rester af sprøjtegift i 73 pct. ikke-økologisk ananas, og der er fundet fire forskellige sprøjtegifte.

Der er ikke testet på økologiske ananas i den seneste pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen.

Ærter uden bælg

Her er der faktisk ikke fundet sprøjtegiftrester i de danske, ikke-økologiske ærter, men der er fundet sprøjtegift i 25 pct. af de udenlandske ærter.

Der er ikke fundet rester af sprøjtegift i økologiske ærter - hverken danske eller udenlandske.

Mandarin/klementin

De fleste mandariner og klementiner indeholder sprøjtegift - 86 pct. af prøverne på ikke-økologiske frugter indeholdt rester af sprøjtegift, og der blev fundet i alt ti forskellige sprøjtegifte.

Der er ikke fundet sprøjtegift i økologiske mandariner og klementiner.

Kartoffel

I 15 pct. danske ikke-økologiske kartofler og i 37 pct. af de udenlandske er der fundet rester af sprøjtegift. I de danske er der fundet to forskellige sprøjtegifte, mens tallet for de udenlandske er tre.

Der er ikke fundet rester af sprøjtegift i økologiske kartofler - hverken danske eller udenlandske.

Blomme

I halvdelen af danske ikke-økologiske blommer er der fundet rester af sprøjtegift. Og der er fundet rester af sprøjtegift i 75 pct. af de udenlandske. Der er fundet en enkelt sprøjtegift i de danske og syv i de udenlandske.

Der er ikke fundet rester af sprøjtegift i økologiske blommer - hverken danske eller udenlandske.

Bønner med bælg

Der er fundet rester af sprøjtegift i 50 pct. af de udenlandske ikke-økologiske bønner med bælg.

Der er ikke testet økologiske bønner i den seneste pesticidrapport fra Fødevarestyrelsen.

Te

I hver femte prøve af udenlandsk ikke-økologisk te er der fundet rester af sprøjtegift. Her er der fundet 13 forskellige sprøjtegifte.

Der er ikke fundet sprøjtegiftrester i økologiske teer.

Jordbær

Der er sprøjtegift i de fleste ikke-økologiske jordbær. Således er der fundet rester af sprøjtegift i 74 pct. af de danske og 86 pct. af de udenlandske. Der er fundet 13 forskellige sprøjtegifte i de danske og 22 i de udenlandske.

Der er ikke fundet sprøjtegift i økologiske jordbær - hverken danske eller udenlandske.

Melon

I 42 pct. af prøverne fra udenlandske ikke-økologiske meloner er der fundet rester af sprøjtegift. Der er fundet i alt syv forskellige sprøjtegifte.

Der er ikke fundet sprøjtegift i økologiske meloner.

Appelsinjuice

I hver tredje danske ikke-økologiske appelsinjuice er der fundet rester af i alt to forskellige sprøjtegifte. Der er fundet rester af sprøjtegift i 4 pct. af de udenlandske appelsinjuice, hvor der ligeledes er fundet i alt to forskellige sprøjtegifte.

Der er ikke fundet sprøjtegift i økologisk appelsinjuice - hverken dansk eller udenlandsk.

Kilder: Pesticidrester i fødevarer 2015, Fødevarestyrelsen og Pesticide Residues Results from the period 2004-2011, DTU Fødevareinstituttet.

Bliv fri for gift

Hvis du køber de 25 fødevarer økologisk, så har du sparet dig selv og din familie for størsteparten af den sprøjtegift, du risikerer at få ind i kroppen gennem maden.

 

 

 

Putin: Western Governments Are Enslaving Humanity Through Vaccines

 http://yournewswire.com/putin-western-governments-are-enslaving-humanity-through-vaccines/

When your children are barely human, psychologically-altered bots, their nerve cells and synapses failing to connect, and their neurodevelopmental processes dulled to the point of restricting them to sub-human level repetitive grunts and gormless stares, what are you going to do then?

It is understood President Putin personally requested the report. He instinctively mistrusts the vaccine agenda and wants the report to investigate the state of play regarding vaccines, Big Pharma, and Western governments, in order to formulate a solid, direct response that will stand his people in good stead for the future.

According to the Ministry of Health insider, the report validates President Putin’s suspicions. There is a huge conflict of interests between the government agencies which regulate vaccines and the corporations that approve and implement the vaccines.

This investigation, involving internationally respected scientists and leading medical professionals, won’t be a laughably corrupt affair involving a payroll of ‘scientists’ who are willing to say or do anything for a dollar or two. Considering the fact that leading scientists and doctors who have dared voice concern about state-enforced vaccinations have been dying under mysterious circumstances in the US in recent years, kudos must be given to those brave enough to continue speaking out.

It is claimed the report will declare the situation a ‘self-perpetuating criminal racket.’ Educational institutions and scientific bodies are also ‘motivated by greed and generally corrupt.’ A recent study by the University of Bristol that declared diet soda to be healthier than water (a study covertly funded by the Coca Cola Company) is presented as an example of the absurd situation in the West at the moment, and is held up to ridicule.

BUT IT GETS EVEN WORSE.

According to the report, Western governments are working hand in hand with corporations, using money hungry scientists and educational bodies as tools, to pull the wool over the eyes of the largely complacent, unsuspecting public. But the public aren’t just being conned, they are slowly but surely being enslaved. This is the masterplan.

You must fight this. Because once you are enslaved, you can’t just realise you don’t like it anymore and decide to free yourself. This kind of enslavement is a state of being. It’s what you are on a cellular level. When your children are barely human, psychologically-altered bots, their nerve cells and synapses failing to connect, and their neurodevelopmental processes dulled to the point of restricting them to sub-human level repetitive grunts and gormless stares, what are you going to do then? The elite have won. You and your descendants are now officially slave class, no better than battery chickens, and will be used for whatever purpose the elite deem suitable for you. This is a prison you can’t escape from.

We must fight this.

Kokosolje er helsefremmende – 100 bruksområder

http://kilden.info/kokosolje-er-helsefremmende-100-bruksomrader/

Vi fortsetter våre dypdykk i naturlige og miljøvennlige alternativer til rengjøringsmidler, kropps- og helsepleie. Kokosolje tilbyr en myriade av helsemessige fordeler i tillegg til å være miljøvennlig, lett å få tak i og naturlig.

Kokosolje kan brukes til hudpleie, dyrestell, matlaging og til noen rengjøringstiltak i hjemmet også.  Har du kokosolje, natronsitron og eddik, har du et grunnleggende naturlig husapotek.

Kokosoljens egenskaper

92% mettet fett finner du i kokosolje og mesteparten er mellomlange fettsyrer. Kroppen lagrer ikke dette og det blir lett opptatt i cellen og frigjort som energi.

Anti – bakteriell  – dreper bakterier som forårsaker magesår, halsinfeksjoner, urinveisinfeksjoner, tannkjøttsykdommer og andre bakterielle infeksjoner.

Anti -sopp  – dreper sopp og gjær som fører til infeksjon.

Anti- inflammatorisk – ser ut til å ha en direkte effekt i å undertrykke inflammasjon og reparasjon av vev, og det kan også bidra til å hemme mikroorganismer  i tarmsystemet som forårsaker kronisk inflammasjon.

En antioksidant  – beskytter mot at frie radikaler dannes og skader.

Anti – parasitt – bidrar til å rense kroppen for bendelorm, lus og andre parasitter.

Anti – protozoer  – dreper giardia, en vanlig protozo-infeksjon i tarmen.

Anti -virus  – bidrar til å drepe virus.

Anti- kreftfremkallende  – kokosnøttolje har antimikrobielle egenskaper slik at det effektivt kan hindre spredning av kreftceller  og forbedre immunsystemet.

Kjent for å forbedre næringsopptak – lett fordøyelig, gjør vitaminer og mineraler mer tilgjengelig for kroppen.

Ikke giftig for mennesker og dyr. I følge forskning øker kokosolje det gode kolesterolet og senker det mindre gode. Ergo er det godt for hjertet.

Kokosolje inneholder 50 % laurinsyre, samme fettsyren som finnes i morsmelk. Dette er gunstig for immunforsvaret og bekjemper infeksjon.

Fett øker gjerne metthetsfølelsen og noen påstår de går ned i vekt og mister sukkersuget av å spise kokosolje daglig.

Kokosolje tåler høyere temperatur enn de fleste andre virgin oljer og er derfor perfekt som matolje.

Typer kokosolje å bruke

Vi anbefaler generelt å velge økologisk om du kan. Økologisk Extra virgin kokosolje er topp kvalitet for alt du trenger det til. Denne både lukter og smaker kokos, noe ikke alle liker, men går an å venne seg til.

Virgin  – uraffinert kokosolje smaker og lukter litt kokos og er flott for matlaging og baking der du vil at det skal smake.

Raffinert kokosolje kan brukes til noe, som steking. Det har ikke kokoslukt eller -smak. Noen mener denne oljen er ganske verdiløs til konsum.

Kokosolje er mangfoldig og sies å innvirke mot utallige sykdommer og lidelser. Vi har notert oss 100 bruksområder.

100 bruksområder  for kokosolje

Kroppspleie /hygiene

1. Leverflekker – ha kokosolje direkte på flekken daglig til det forsvinner.

2 . After Shave – kokosolje vil bidra til å reparere huden etter barbering uten å tette porene. Flott for sår hud!

3. Skallethet – kokosolje støtter cellefornyelse. Ha det på det skallede området 3 ganger per dag.

4. Fødselsmerker- kan brukes etter laserbehandling for å hele huden. Kan også brukes etter eplecider eddik behandling for å bidra til å støtte og hjelpe i blekingen.

5. Body skrubb – bland kokosolje og sukker/salt sammen og gni over hele kroppen! Skyll av og huden vil være super myk ! Bruk essensielle oljer i hvis du ønsker en spesiell lukt .

6. Blåmerker – påføres direkte på blåmerket.  Kokosolje hjelper helbredelsesprosessen ved å redusere hevelse og rødhet.

7. Insektstikk/-bitt – når det påføres direkte på bittet, kan kokosolje stoppe kløe og svie samt fremskynde helbredelsesprosessen.

8. Forbrenning – ha på det brente stedet umiddelbart og fortsett å bruke til helet. Vil redusere sjansene for permanent arrdannelse og fremmer helingsprosessen.

9. Tørre lepper – bare gni litt på leppene  og det fungerer som en mykgjørings-agent, og har i tillegg også en solfaktor på rundt 4 slik at du får litt beskyttelse!

10. Cradle Cap/seboreisk eksem – kan forekomme hos spedbarn som skjellete, gulaktig hud  på hodebunnen. Kokosolje vil ikke bare gi næring til babyens hud, det hjelper å eliminere cradle cap.  Gni en teskje på hodebunnen daglig.

11. Flass – kokosolje trekker inn i hodebunnen som fuktighetskrem på tørr hud og lindrer symptomer på flass. Det hjelper også å kontrollere fettsekresjon fra hodebunnen, en annen grunn til flass.

12. Deodorant – kokosolje alene kan anvendes som en deodorant, men er enda mer effektiv i kombinasjon med maisstivelse / natron og gjerne en eterisk olje du liker duften av!

13. Barnesalve – veldig lindrende på bleieutslett uten sterke kjemikalier. Også trygt for tøybleier.

14. Body skrubb – kokosolje blandet med sukker eller havsalt er en svært nærende og effektiv skrubb og trygt å bruke på hele kroppen .

15. Øyekrem – gjelder under øynene for å redusere poser, væske og rynker. Bruk på lokkene før du legger deg for kvelden.

16. Ansiktsvask – bland like deler kokosolje med enten olivenolje eller lakserolje og bruk i stedet for såpe når du vasker ansiktet. Skyll ansiktet, gni oljen inn, vent to minutter, skyll og tørk. En teskje bør være tilstrekkelig.

17. Hårbalsam  – bruk som balsam du ikke skyller ut, ved å bruke en teskje kokosolje på hårtuppene og deretter dra fingrene gjennom håret for å fordele resten! For en dypere behandling, masser i en spiseskje kokosolje på tørr hodebunn og forsiktig arbeide fingrene gjennom til hårtuppene. Sett en dusjhette på for  å hindre olje på sengetøy og ligg med det på over natten.

18. Hårgele/ anti-krus – massèr litt mellom håndflatene og gni det  inn i håret ( for krøllete hår ) eller dra fingrene gjennom fra hodebunnen til tuppene ( for bølget / glatt hår ).

19. Sårsalve – når den brukes på skrubbsår og sår danner kokosnøttolje et tynt, kjemisk lag som beskytter såret mot støv, bakterier og virus. Kokosolje øker den helbredende prosessen med blåmerker ved å reparere skadet vev.

20. Glidemiddel – det er en helt naturlig og helt trygg intim glidemiddel. Ikke kompatibel med latex !

21. Sminkefjerner – bruk en bomullspinne og en skvett  kokosolje og du vil bli overrasket over hvor godt det fungerer!

22. Massasjeolje – prøv !

23. Fuktighetskrem – du kan smøre deg over hele kroppen, inkludert nakke og ansikt.

24. Føflekkfjerner- brukes etter eplecider eddik kompresser i flere uker, så har føflekker vært kjent for å » gli av » eller bare forsvinne.

25. Brystvortekrem – fungerer mot sprukne, såre eller tørre brystvorter. Ha på en bomullsdott og smør på brystvortene mellom amming.

26. Motvirker fet hud – om du har fet hud eller en fet T – sone ? Bruk en ert med kokosolje under sminke eller alene for å redusere forekomsten av fett i huden.

27. Pre-shampoo behandling – massèr litt inn i hodebunnen og håret før sjamponering. Dette er spesielt nyttig for de med krusete hår.

28. Pre-barbering – kokosolje vil preparere huden for eventuelle skader forårsaket av barbering.

29. Hudproblemer – kokosolje lindrer hudproblemer som psoriasis, utslett og eksem.

30. Strekkmerke krem – kokosolje er god på å gi næring til skadet hud. Det eliminerer ikke strekkmerker, men hjelper.

31. Mot solbrenthet – massèr liberale mengder kokosolje på det berørte området.

32. Naturlig solkrem  – kokosolje som en komponent i en naturlig solkrem. Her finner du en oppskrift.

33. Vann i øret – bland hvitløkolje og kokosolje og ha et par dråper i det berørte øret i ca 10 minutter. Gjør dette 2-3 ganger om dagen og det virker vanligvis innen én til to dager.

34. Tattoo krem-  ved å bruke kokosolje på tatoveringer jevnlig, vil det motvirke falming. Brukt på nye tatoveringer, vil kokosolje fremskynde helbredelsesprosessen og redusere sjansen for infeksjon.

35. Tannkrem – det finnes utallige oppskrifter der ute, men bland kokosolje og natron og ha litt på tannbørsten. Ha gjerne i noen dråper peppermynteolje om du ønsker en friskere smak. Bland gjerne til mange puss og ha i et lite glass med lokk.

36. Rynkekrem – å massère kokosolje på rynker  og slapp hud bidrar til å styrke bindevev og bringe tilbake det ungdommelig utseende!

Kokosolje for general helse og velvære

37. Amming – for ammende mødre, spis  3 ½ ss kokosolje daglig for å øke melkemengde.

38. Bein og tenner – kokosolje hjelper med absorpsjon av kalsium og magnesium og fører til bedre utvikling av bein og tenner.

39. Fordøyelse – mettet fett i kokosolje bidrar til å kontrollere parasitter og sopp som forårsaker dårlig fordøyelse og andre fordøyelsesrelaterte problemer,  som irritabel tarmsyndrom (IBS). Fettet i kokosolje hjelper med absorpsjon av vitaminer, mineraler og aminosyrer.

40. Energi Boost – kokosolje øker energi og utholdenhet og gjør det til et flott supplement for sports- og idrettsfolk så vel som de som trengte en rask oppkvikker.

41. Forbrenning – kokosolje har vist seg å stimulere stoffskiftet, skjoldbruskkjertelen og øke energinivåer, som alle bidrar til å redusere uønsket fett og samtidig øke muskelmasse.

42. Forbedrer insulinutskillelse og utnyttelse av blodsukker som er gunstig for både diabetikere og ikke- diabetikere.

43. Lungefunksjon – øker flyt i celleoverflaten.

44. Kvalme – gni litt kokosolje på innsiden av håndleddet og underarmen for å roe kvalme.

45. Neseblod – kokosolje kan hindre neseblødning som er forårsaket av følsomhet for vær som ekstrem varme og ekstrem kulde. Denne tilstanden skjer når nesegangene blir tørre på grunn av kulde eller tørr luft fører til sårskader og sprekker i slimhinnene slik at det blør. For å hindre det er det bare å ha litt kokosolje inn i neseborene. Å gjøre dette vil styrke og beskytte blodkar i nesegangene.

46. Oljetrekking/ oil pulling med kokosolje gir en to for èn helsegevinst!

47. Stresslindring- lindrer mental tretthet ved å bruke kokosolje på hodet i en sirkulær, masserende bevegelse.  Den naturlige duften av kokosnøtter er svært beroligende og vil bidra til å redusere stressnivået.

48. Vitamin -og næringsopptak – øker.

49 . Vekttap – mettet fett bidrar til vekttap og kontrollerer søt-/matsug. Øker også forbrenningen.

Kokosolje og mat

50. Erstatter smør- bruk èn til èn forhold når du bytter smør i oppskrifter med kokosolje.

51. Kosttilskudd – smelt oljen og ha i smoothies.

52. Erstatning for smør / smult  i fast form for oljing av panner, paideiger og lignende.

53. Erstatning for ulike oljer i flytende form – til baking, matlaging, sautéring med mer.

Kokosolje og husdyr  – sjekk alltid med din veterinær først, men den anbefalte doseringen for dyr er 1/4 teskje for hver 5 kg kroppsvekt, to ganger daglig.

54. Bidrar til helbredelse av fordøyelsessykdommer som inflammatorisk tarmsyndrom og kolitt.

55. Hjelper mot leddgikt eller ligament problemer.

56. Bidrar til eliminering av hårballer og hoste.

57. Påført lokalt, fremmer helbredelse av kutt, sår, tørr hud og hår, bitt og stikk.

58. Klarner opp hudsykdommer som eksem, loppe-allergi, kontakteksem og kløende hud.

59. Desinfiserer kutt og fremmer heling av sår.

60. Flott for hunder og katter for generell velvære.

61. Bidrar til å hindre eller kontrollere diabetes.

62. Hjelper stillesittende hunder føle seg energisk.

63. Bidrar til å redusere vekten, øker energi.

64. Forbedrer fordøyelsen og næringsopptak.

65. Gjør pels glatt og glansfull  og fjerner hundelukt.

66. Mediumlange triglyserider ( MCT ) har vist seg å forbedre hjernens energiomsetningen og redusere oppbygging av amyloidose protein som resulterer i hjerneskader hos eldre hunder.

67. Forebygger og behandler gjær- og soppinfeksjoner, inkludert candida.

68. Reduserer allergiske reaksjoner og forbedrer hudens helse.

69. Reduserer eller eliminerer dårlig ånde hos hunder.

70. Regulerer og balanserer insulin og fremmer normal skjoldbrusk-funksjon.

Kokosolje og helseproblemer ( når den brukes lokalt er det kjent for å hjelpe, lindre eller gi motstand til disse helseproblemene )

71. Acne.

72. Allergier / høysnue- gni litt inni neseborene for rask lindring. Pollen vil klistre seg til oljen.

73. Fotsopp.

74. Ryggsmerter/ømme muskler.

75. Byller og cyster.

76. Canker sår/innvendige munnsår.

77. Cellulite.

78. Candida albicans.

79. Hovne slimhinner – gni kokosolje på brystet og under nesen for å lindre en forkjølelse eller allergi.

80. Ørebetennelse – ha noen dråper på innsiden av øret to ganger daglig for lindring av smerte. Bekjemper også infeksjonen i seg selv.

81. Urinveisinfeksjoner.

82. Tannkjøtt sykdom og gingivitt  – bruk som en tannkrem eller gni direkte på tannkjøttet.

83. Herpes – påføres lokalt og tas oralt.

84. Elveblest – reduserer kløe og hevelse.

85. Parasitter.

86. Ringorm.

87. Tannverk.

88. Vorter.

89. Astma.

90. Overvekt.

91. Diabetes – regulerer blodsukker.

92. Trøske.

Andre bruksområder for kokosolje

93. Tyggegummi i hår – bare gni litt kokosolje på tyggegummiklysa, la det være i cirka 30 minutter, deretter ruller du tyggegummien mellom fingertuppene. Voila!

94. Kliss og guffe – bland like deler kokosolje og natron. Påfør det klissete området og la det stå i et minutt. Skrubb av med en gammel tannbørste eller skuresvamp.

95. Insektmiddel – bland kokosolje med peppermynteolje-ekstrakt og gni det på eksponert hud. Holder insekter borte bedre enn noe kjemisk insektmiddel og er trygt.

96. Fuktighetsgivende og rengjør lærprodukter.

97. Til oljing av tre-skjærebrett og treboller.

98. Polering av bronsje – alt du trenger å gjøre er å gni litt olje i en bomullshåndkle og tørk bronsjen. Det renser og gir bronsjefargen dybde.

99. Møbelpuss- kokosolje med litt sitronsaft til å polere tremøbler. Det er likevel lurt å teste på en ørliten del av møbelet først, for å se om resultatet blir som ønsket.

100. Såpeproduksjon – kokosnøttolje kan anvendes som fett i såpe.

Hovedbilde: klikk.no

Relaterte saker:
«Mirakelmiddelet» natron og 75 bruksområder
45 sursøte «hemmeligheter» om sitron
Du trenger bare eddik – 100 mangfoldige bruksområder

Kilder:
coconutoil.com
Superlivsstil.net

Kombucha – livseliksiren

http://www.hippocrates.no/kombucha-livseliksiren/

 

De gunstige effektene av probiotisk mat på menneskelig helse og ernæring er i stadig økende grad anerkjent av professjonelle helsearbeidere. Formålet med å bruke probiotika er å optimalisere det mikrobielle mangfoldet og balansen i tarmens bakterieflora, og dermed bedre tarmens funksjon og helse.

Bakterier er normale beboere i mennesketarmen, hvor mer enn 400 bakterietyper er funnet: halvparten av tarmmaterialets våtvekt skyldesbakterieceller, hvis antall er mer enn det tidobbelte av antall vevsceller som utgjør menneskekroppen. Bakteriell kolonisering av tarmen begynner ved fødselen, ettersom nyfødte opprettholder en steril tilstand frem til fødselen.

Tarmfloraens gunstige rolle kan skyldes hva som har blitt referert til som “koloniseringsmotstand” eller “barriereeffekten”, som er den mekanismen brukt av bakterier allerede tilstede i tarmen for å opprettholde sitt nærvær i miljøet og unngå kolonisering av de samme tarmområdene fra nylig inntatte mikroorganismer, inkludert patogener.

Vi kan dermed anta at kostmessig manipulering av tarmfloraen for å øke det relative antall av “gunstige bakterier” kunne bidra til å bedre vertens velvære. Dette var også den opprinnelige antagelsen til Eli Metchnikoff, russisk nobelprisvinner ved Pasteur Instituttet, som også understreket tidlig på 1900-tallet at: “Systematiske undersøkelser bør gjøres av relasjonen mellom tarmmikrober og tidlig alderdom, og på innvirkningen av kosthold som hindrer forråtnelse i tarmen for å forlenge livet og kroppens krefter.”

Hva er kombucha?

Kombucha ble introdusert så tidlig som 220 f. kr. i Kina under Tsing-dynastiet, hvor dens magiske egenskaper skulle sikre udødelighet, og fikk bl.a. tilnavn som “Elixir of long life” og “den Guddommelige Teen” . I år 414 f.kr. søkte den japanske keiseren Inkyo en kur mot sine fordøyelsesplager. Dr. Kombu ble kalt inn fra Korea for å behandle keiseren med den Guddommelige Che, ellerKombucha.

Historikere regner med at Kombucha teen først ble brukt for sine helbredende egenskaper først i det fjerne Østen, hovedsakelig i Japan, Kina og Korea. Ettersom handelsrutene ble utvidet bragte orientalske handelsmenn teen til Russland, og derfra videre til Øst-Europa. Italias høyklasse satte stor pris på denne fermenterte teen.
Det var tradisjon blant japanske krigere i middelalderen å bære en flaske Kombucha i beltet når de gikk til krig for å få økt energi i kamp.

Japansk kriger med kombucha-flaske

Det ser ut til å ha vært en lang vedvarende bruk av Kombucha i Russland. I mange landsbygder ble den brukt som en folkemedisin for å opprettholde helsen og å senke aldringsprosessen. Harald Tietze nevner 120 ulike navn for Kombucha, som vitner om hvor vidt denne teen har spredd seg utover i verden.

Vitenskapelig forskning i Sveits fant ut at teen var gunstig for helsen og dermed ble den populær, mer utbredt og lett tilgjengelig. I 1950 årene fant Moskvas Bakteriologiske Institutt ut av det ikke dreide seg om en enkelt organisme, men en symbiotisk koloni av flere bakterier og gjærsopper (SCOBY) med svært kompliserte og sofistikerte forbrenningsveier.

Vitenskapelig forskning på Kombucha har pågått i over 100 år.

Kombucha SCOBY – Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast.

 

I 2008 anslo Yang et al. Gluconacetobacter sp. A4 som en nøkkelbakterie i Kombucha, på grunn av dens sterke evne til å produsere d-sakkharolakton (DSL), som er en avgjørende funksjonell bestanddel i Kombucha. I enoppfølgingstudie undersøkte de både tradisjonell Kombucha te (TKT) og modifisert Kombucha te (MKT, teferment utelukkende fra Gluconacetobacter sp. A4).

Oksidasjon av lipoproteiner og forhøyede nivåer av kolesterol i plasma spiller en viktig rolle i dannelsen av aterosklerose. Derfor har det blitt foreslått at hemming av LDL-oksidering og reduksjon av triglyseridnivåer, totalt kolesterol og LDL ville resultere i å hemme utviklingen av aterosklerotisk plakk. Stoffer med kombinert antioksidant- og kolesterolsenkende egenskaper er forventet å være effektive.

Kombucha inneholder flere antioksidant bestanddeler . Stoffer som polyfenoler, og ustabile smakskomponenter som theaflaviner og thearubiginer har blitt funnet å være høyere sammenlignet med sort te. Høyere polyfenolnivåer har vist seg å gi en kraftigere antioksidantvirkning.

Det har blitt vist at en venøs injeksjon av en antioksidant eller en kombinasjon av antioksidanter kan hemme utviklingen av aterosklerotisk plakk i kaniner på aterogenisk kost. Det blir generelt antatt at noen antioksidanter kan hindre aterosklerose ved å beskytte LDL mot oksidasjon, og blir samtidig assosiert med en kolesterolsenkende effekt.

I en studie publisert i 2008 av Yang Z et. al. ved China Agricultural University ble den Kombuchabakterien som hovedsakelig er ansvarlig for å produsere d-saccharic acid 1,4 lactone (DSL) isolert og funnet å være Gluconacetobacter sp. A4 (G. sp. A4).

Antioksidantaktivitet

Kombuchateens antioksidant og antimikrobielle virkning har allerede blittverifisert av flere forskere.

I et rotteforsøk hvor rottene ble blyforgiftet viste kombucha en betydelig redusert lipid peroksidasjon (fettharskning) og DNA-skade, samtidig med en økning av redusert (aktivt) glutation. Glutation er viktig for kroppens avgiftning og immunforsvar.

De sentrale organiske syrene i kombucha er glukonsyre og 2-ketoglukonsyre.

Kombuchaens kjemiske sammensetning har blitt nøye studert , men resultatene har vært sprikende fordi Kombucha fra ulike områder har resultert i en ulik mikrobiell sammensetning.

Generelt er eddiksyre, glukonsyre, ketoglukonsyre og fruktose hovedkomponentene i Kombucha.

Fenoler er kraftige antioksidanter.

Fenole stoffer kalles høynivå antioksidanter som følge av deres evne til å nøytralisere aktivt oksygen, superoksider og hydroksylradikaler, og det er en korrelasjon mellom fenole stoffer og nøytraliseringsaktivitet. Kombucha-soppen øker det totale antall fenole komponenter i løpet av fermenteringsprosessen. Disse observasjonene er i samsvar med studien gjort av Ponmurugan et al. og Jayabalan et al. som viste at komplekse fenole stoffer kan bli depolymerisert i et surt miljø, og av enzymene frigjort av bakteriene og gjærsoppen i Kombuchaløsningen, som dermed resulterte i et økt antall fenole stoffer.

Det økte potensialet mot frie radikaler kan forklare fenomenet at Kombucha betydelig reduserte krom- eller bly-indusert oksidativ skade i rotter.

Oral administral av Kombucha til mus med hyperkolesterolemi i 12 uker resulterte i en betydelig reduksjon i magefett:kroppsvekt forhold med 9,87%.

Det var en sterk økning i antioksidantnivåer etter 12 uker blant kombucha-gruppene i forhold til kontrollgruppen. TAOC-nivåene (total antioxidant capacity) viste en økning fra 130% til 154%.

Resultatene viser at kombucha kan bidra til å hemme LDL oksidasjon i mye større grad enn sort te alene. Studier viser også at kombucha kan forebygge mot hyperlipidemi ved å senke totalt serumkolesterol og LDL, betydelig forbedre antioksidantstatus i serum, og redusere kroppsfett. DSL, som den hovedfunksjonelle bestanddelen, var delvis ansvarlig for den kolesterolsenkende effekten av Kombucha. Gluconacetobacter sp. A4 er videre etablert som den hovedfunksjonelle mikroorganismen i Kombuchakulturen.

Kombuchaens bestanddeler

Den 30. september 1996. publiserte Roussin og The Kombucha Consumer Research Group en omfattende forskningsrapport om Kombuchaens bestanddeler, gjort over en periode på 16 måneder (40).

The Kombucha Consumer Research Group ble dannet som en forskningskoalisjon i 1995. Den bestod av tre Utah selskaper som brukte tid og finansielle ressurser på å utføre og utarbeide moderne forskning på Kombuchateen. Denne koalisjonen bestod av: Information Resources, LC; San Rafael Chemical Services, Inc.; og Earth Net Consulting, LC.

Forut for testing av disse fermentene og koloniene ble en rekke tester utført for å sikre et høyt nivå av sikkerhet blant de rapporterte funnene. Disse testene inkluderte:

Gas chromatography/positive electron ionization mass spectrometry.

Reverse phase High Performance Liquid Chromatography (“HPLC”) ved påvisning gjennom

– Photodiode array (“PDAD”) scanning UV

– Mass spectrometry koblet til Liquid Chromatograph ved bruk av partikkelstråle og bufferassistert

fiberledet, positiv termospray.

Kjemisk ionisering

HPLC størrelses eksklusjon ved bruk av PDAD

HPLC kation utveksling ved bruk av PDAD

Ifølge Roussin er mange positive erfaringer har blitt rapportert i forbindelse med jevnlig inntak av Kombucha (japansk, “kombu;” “cha”), og dens virkninger på fysisk velvære. Likevel er studiene av Kombuchaens bestanddeler gjort for mer enn 50 år siden. Han sier “vi er klar over den forskningen som er gjort i løpet av de siste 90 årene, og mens vi ikke vil avvise den mener vi at den forskningen som er gjort i løpet av de siste tyve årene gir det beste og mest oppdaterte syn på kjemien og mikrobiologien til dette fermentet. Som eksemplifisert av Kombucha er blandingen av metabolske produkter fra en hvilken som helst levende symbiotisk kultur bestående av gjærsopp og bakterier, ganske komplekse. Mens vi bygger vår forskning på tidligere resultater er vår forskning tilstrekkelig sterk til å tilbakevise tidligere antatte årsaker til Kombuchaens rapporterte helsegevinster. Per dags dato indikerer vår forskning viktige utelatelser i tidligere forskning, og motstrider tilstedeværelsen av en spesielt viktig antatt bestanddel: glukuronsyre.”

Analysene fra ulike dyrkere ble utført under en rekke standard laboratorieforhold. De analyserte prøver fra teen og sukkerløsningen, både helt fra starten av, og gjennom ulike faser av fermenteringsprosessen. Dette gjorde dem i stand til å fastslå om bestanddelene de observerte kom fra teen eller sukker, eller fra fermenteringsprosessene.

Etter å ha sett så mange prøver fra et så bredt utvalg av levende Kombuchakolonier, nøler de med å generalisere Kombucha. Hvert eneste ferment er unikt, og nettopp derfor vil de ikke gi inntrykk av at alle ferment vil gi nøyaktig de bestanddeler vi har isolert i de fermentene de har studert.

De har notert oss virkningene av ulike typer stress på kolonien. Bakteriene og gjærsoppen i et ferment ser ut til å “huske” hvilke typer miljmessig stress de tidligere har vært utsatt for. Om du dyrker et veldig bra ferment, så vil avkomkulturen huske hvordan det ble dyrket.

Fordi dette er et dynamisk ferment vil det tilpasse seg hva du gir det beskjed om å produsere. Basert på de stressfaktorer du introduserer vil det tilpasse seg etter beste evne. Sluttresultatene av tilpasningen avhenger av hvilke stressfaktorer man benytter seg av.

Eddiksyre til glukonsyre forhold på 4:1 kan oppnås, og glukonsyre til eddiksyre forhold på 4:1 kan også oppnås. Fermentets miljø og næring er nøkkelfaktorer.

Etter de første testene ble det ble ikke funnet noen tradisjonelt aksepterte ernæringskomponenter som potensielt kunne gjøre rede for de rapporterte helsefordelene ved Kombucha. Det ble imidlertid funnet betydelige mengder av glukonsyre og eddiksyre. Nivået av koffein og te-flavanoider var tilnærmet konstant gjennom hele fermenteringsprosessen. Resultatene tyder på at eddiksyre og glukonsyre er de to svake organiske syrene som hovedsakelig gjør Kombuchaen til Kombucha, og blandingsforholdet mellom disse to syrene og andre sukkersyrer er en viktig faktor for Kombuchaens kvalitet.

De foretok en sammenlignende analyse av 12 ulike Kombuchafermenter ved bruk av grønn te, sort te, koffeinfri sort te, to typer fruktteer, sukker, druesukker, honning og brunt sukker, i ulike kombinasjoner. Disse løsningene ble analysert ved periodiske intervaller over 21 dager, og hvert ferment bestod av 3,5 liter kildevann fra flaske (bortsett fra varianten med bare drukesukker hvor de brukte destillert vann), 5 teposer og 2,5 dl av et søtningsmiddel, enten druesukker, sukrose, lyst brunt sukker eller honning. Nummer 1 var en tidligere fermentert Kombuchaløsning som ble angitt som begynnerløsning for de andre løsningene.

En interessant komponent som også ble oppdaget i Kombucha er d-saccharic acid 1-4 lactone, eller d-sakkharolakton (DSL). I mange år ble det antatt at glukuronsyre fantes i Kombucha. Denne antagelsen var delvis basert på økte nivåer av glukuronsyre i urinen til Kombuchadrikkere. Glukuronsyre er en viktig komponent i kroppens avgiftningsmekanismer. Den blir produsert i leveren og bindes til gift- og avfallstoffer i kroppen. Det resulterende molekylet er et glukuronid, og disse skilles ut av kroppen som en del av avfallstoffene. En økning i antall glukuronider enten skapte eller støttet troen på at glukuronsyre var tilstede i Kombucha. Men, det motsatte av glukuronsyre er enzymet glukuronidase. Glukuronidase spalter bindingen mellom glukuronsyre og giftstoffet det er bundet til. Et av disse enzymene alene kan splitte tusenvis av glukuronid-bindinger.

DSL binder seg til glukuronidase og hindrer det i å bryte glukuronid-bindingene. Det er med andre ord en glukuronidase-hemmer. Tilstedeværelsen av en økt mengde glukuronider i urinen til Kombuchadrikkere skyldes mest sannsynlig at glukuronidase hindres i å bryte ned disse glukuronidene. Ved hemming av glukuronidase blir flere bundne glukuronsyre-molekyler skilt ut fra kroppen, noe som reduserer nivået av toksiner og resulterer i en friskere kropp.

Det er en høy sannsynlighet for at den bestanddelen i Kombucha som tidligere har blitt antatt å være glukuronsyre egentlig er 2-keto-glukonsyre eller alpha-keto-glukonsyre. Et kromatogram for referansematerialene for glukuronsyre, 2-keto-glukuronsyre, og glukonsyre er vist i Figur 1.
Dette kromatogrammet er lagt over kromatogrammet av en Kombuchaprøve (Figur 2.2), og glukuronsyre og 2-keto-glukonsyre matcher toppene av graften til fermentet. Det er også sannsynlig at lavere nivåer av 5-keto-glukonsyre, 2-keto-3-deoksy-glukonsyre, og 2,5-diketo-glukonsyre også er tilstede i løsningen.

I flere tiår har helsefordelene ved Kombucha blitt knyttet til glukuronsyre. Dette ble rapportert så nylig som i 1996, hvor franskmannen P. Blanc (43). Konjugering ved glukoronsyre er en av de store avgiftningsmekanismene blant pattedyr for en rekke fremmede og endogene stoffer. Denne prosessen blir katalysert av endoplasmatisk retikulum-bundne UDP-glukuronosyltransferaser. Når det ble klart at det som tidligere ble identifisert som glukuronsyre var etter vår forskning istedet var 2-keto glukonsyre, fokuserte vår forskning seg mot å bestemme hvilke stoffer tilstede i Kombuchaløsningen som kunne redegjøre for Kombuchaens påståtte bedringer av forbrukerenes helse.

Kombuchakolonien

Siden karbohydratmetabolisme har blitt studert i over 200 år skulle man tro at det fantes en overflod av lett tilgjengelig informasjon, men kriteriene for slike tester har alltid blitt konstruert utfra én mikroorganisme og ett substrat. Kombucha består av flere organismer og varierende substrater, og er ikke den type eksperiment vanligvis gjort i forskningstudier.

Ekstracellulær polysakkaridproduksjon er ofte observert blant mikroorganismer, inkludert Acetobacter xylinum.

Produksjonen av ekstracellulære heteropolysakkarider har sannsynligvis en overlevelsesfunksjon for bakteriene. Vannkapasiteten til enkelte polysakkarider er bemerkelsesverdig, for den gjør bakteriene i stand til å produsere polysakkaridet for å beholde fuktigheten i sitt umiddelbare miljø, selv etter langvarig eksponering for lav luftfuktighet. Enkelte av prosessene foregår inni mikroorganismenes celler, og andre finner sted i fermentet utenfor cellene til de organismene ansvarlig for fermenteringen.

Fysiologiske fordeler ved oppdagede komponenter

Ved å aktivere eller stimulere visse enzymsystemer kan kroppens balanse føres i ulike retninger. De bestanddelene i kombucha vi har sett på har mulighet til enten å aktivere eller hemme deler av immunsystemet, i tillegg til hormon eller enzymsystem komponenter eller vekselvirkninger.

For eksempel kan en komponent som hemmer monoamine-oxidase klart påvirke ens mentale evner. Enzymet monoamine oxidase spiller en nøkkelrolle i reguleringen av visse fysiologiske aminer i kroppen. Hemmere av monoamine oxidase (MAOI) har et potensial som antidepressiva siden de øker både noradrenalin og serotonin nivåer i hjernen. Nyere forskning peker mot xanthoner og flavanoider som en betydelig kilde til antidepressiv aktivitet siden de har sterke MAOI-egenskaper Stimulering av fase 2 leverenzymer, glukuronidase og heprinase, vil sannsynligvis ha en merkbar virkning på membrantransport av både gift- og avfallstoffer. Hvis man derimot deaktiverer disse enzymene, som er tilfellet ved DSL får man motsatt effekt.

Kroppens systemer behandler disse bestemte bestanddelene i Kombucha fra et evolusjonsmessig standpunkt, f.eks. som komponenter som kan brukes direkte, eller lagt til, eller brutt ned. I rette konsentrasjoner på riktig tidspunkt kan de muligens bidra til å effektivt forbedre visse aspekter ved abnormal forbrenning. Noen av disse bestanddelenes potensiale til å stimulere immunforsvaret fortjener videre betraktning og forskning.

Hver av disse individuelle bestanddelene, eller noen ennå uoppdagede, kan virke uavhengig på et antall fysiologiske systemer. En hvilken som helst kombinasjon av hvilke som helst av de hundrevis av forskjellige komponentene kan være nøkkelen til hva som skjer når Kombucha inntas. Frem til de ulike individuelle komponentene eller kombinasjoner av komponenter kan bli dosert i et kontrollert miljø i kliniske studier, kan vi egentlig ikke vite hvilke fysiologiske effekter Kombucha har på den menneskelige organisme. Men det hindrer oss ikke i å spekulere eller hypotetisere om de mulige interaksjonene basert på studier som allerede har blitt gjort.

I utgangspunktet vet vi at Kombucha inneholder levende bakterier og gjærsopp. Den inneholder hovedsakelig planteekstrakter fra te, urter, frukt eller kombinasjoner av disse organiske produktene. Den inneholder sukker og reaksjonsprodukter, og mikroorganismenes metabolske biprodukter, og vann. Vår studie av mikroorganismene på dette tidspunkt er begrenset til å hjelpe oss å forstå hva som finnes i løsningen, og gi veiledning til å isolere flere bestanddeler av Kombucha. Beslutningen om å isolere de keto-glukoniske syrene var basert på isolering av bakterier som er kjent for å produsere disse syrene.

Planteekstraktinnholdet av Kombuchafermentet er etter vår oppfatning undervurdert. Vi vet ikke hvor mange Kombuchadrikkere som var langvarige tedrikkere før de begynte å drikke Kombucha, men det er helt sikkert fysiologiske gevinster bare ved å drikke teen som Kombuchaen er fermentert i. Dette er et tema som burde studeres videre i fremtiden. Mye forskning blir gjort i forhold til bitterhetsprinsippet hos visse urter, koffein i seg selv og de ulike polyflavanoid-bestanddelene. Og tanninene og de kondenserte tanninene og deres virkning på kroppen. Disse bestemte aspektene ved Kombucha kan godt være av fysiologisk betydning.

Evnen til askorbinsyreforstadiene 2-keto-glukonsyre og 5-keto glukonsyre å fungere som frie radikalsamlere i noen Kombuchafermenter er ikke dokumentert og fortjener videre forskning. I kjemi er den naturlige progresjonen hydroksy-glukonisk, fordi den er lettere å lage enn de keto-glukoniske, som er lettere å lage enn de 2,5 diketo-glukoniske. Vi finner alle disse komponentene i ulike Kombuchafermenter så vi antar at når fermentet er i stand til å forbrenne glukose gjennom disse stegene er det i stand til å fortsette prosessen. Det er rimelig å anta at siden det er et levende ferment vil disse prosessene fortsette etter inntak i en menneskelig organisme.

Folk som drikker Kombucha rapporterer høyere energinivåer. Denne erfaringen kan teoretisk sett knyttes til nivået av fruktose i løsningen. Det er imidlertid større grunnlag for å anta at disse effektene hverken er utelukkende et resultat av individuelle bestanddeler som virker uavhengig, men heller den synergistiske effekten av de metabolske biproduktene fra fermenteringen.Planteekstraktmaterialer gir helt sikkert noen fordeler: katekiner, epikatekiner, epikatekin gallat, epigallokatekin, gallic acid, caffeic acid, benzoic acid og balansen av nedbrytningsprodukter og forstadier til de aromatiske aminosyrene og flavanolene.

Sitrussyrene som finnes i frukt reagerer sannsynligvis også i forbrenningen til mikroorganismene i løsningen.

Sakkarid-ledet transportsirkulasjon via konjugater

Sukkerene i seg selv og sukkersyrene kan støtte transporten av næringstoffer inn i systemet gjennom magen og tarmene. De kan også støtte transporten inn i blodbanen, leveren, nyrene og andre organer. Ved å gjøre dette kan de lette fjeringen av toksiske materialer og innlemmingen av gunstige stoffer. Det kan være så enkelt som å bedre transporten gjennom cellene og tillate kroppens systemer å behandle andre næringstoffer mer effektivt.

Det er kjent at ulike sukker støtter transporten gjennom celeveggene. De gluconiske syrene, de keto-glukoniske syrene og eddiksyren kan utføre denne stimulusen eller gjøre de fysiologiske prosessene mer effektive.

Bindevevsdannelse, vedlikehold og reparasjon

Om vi ser på syrene som blir produsert, mellomstadiene i sitronsyresyklusen, pyruvic acid, hydroxy-citric acid, og kanskje også itaconic eller succinic syrene, vet vi ikke nok om deres vekselvirkninger til å fastslå på dette tidspunkt nøyaktig hva som foregår. Det har vært studier som indikerer at disse typer stoffer er effektive i kroppens evne til å utføre anabolske aktiviteter, som muskelbygging. Folk putter nå hydroxy-citric acid og alpha-hydroxy-butyric acid i proteindrikkene sine, og disse bestemte typene av stoffer har blitt knyttet til produksjon av muskelmasse.

Disse typer stoffer finnes også i Kombucha.

Når kroppen er berøvet vitamin C begynner bindevevet å brytes ned. Ved å jobbe med flavanoidene og vitamin C forstadiene, setter vi opp forhold som kan gjøre bindevevsreparasjon et aspekt som kan komme fra Kombucha. Dersom enzymene dine er stimulert og de har det nødvendige substratet for å produsere hydroxy-proline fra proline, vil du kunne gå rett til polymerisering av hydroxy-proline til dannelse av bindevev (sener, leddbånd, brusk, etc.). Dette er også noe å ta hensyn til i forbindelse med Kombucha inntak.

Vi vet at keto-glukonsyrene er forstadiene til askorbinsyre, og antar at disse stoffene også kan spille en rolle i vedlikehold av cellemenbranen, samt nøytralisering av frie radikaler. Denne type interaksjonen kan godt gi de fordelene som ofte blir rapportert om fermentets fysiologiske virkning.

Vi utvidet så denne teorien om vekselvirkninger basert på funnet av DSL. Inntak av disse stoffene i moderate mengder git lindring ved leddgikt, urinsyregikt, astma og andre sykdommer som bryter ned bindevevet. Nedbrytningen av heparin, hyaluronic acid, mucoitin sulfate, og glukuronsyre konjugater ved glukuronidase enzymer er betydelig redusert ved DSL. Disse, sammen med phenethyl alcohol og glukonsyrens evne til å binde tungmetaller og skilles ut med urinen git et annet bilde av årsak og virkningsforholdene av bestanddelene i Kombucha fermentet.

Senkning av fysiologisk pH

Kombucha kan bidra til å senke pH-verdien i magesekken dersom det er manglende surhetsgrad, og forsuring av den øvre fordøyelseskanalen kan ha spesielt gunstige virkninger, inkludert bedre fordøyelse. Kombucha kan også muligens være skadelig for bakterier som ikke hører hjemme der, som helicobacter pylori, assosiert med magesår.

Antimikrobielle, antibakterielle, antivirale aktiviterer

Vi vet hvordan Kombucha kan påvirke visse patogene bakterier. Vi vet også at polyfenoler og esterifisert gallic acid har antimikrobielle egenskaper .

Phenethyl alkohol, itaconic acid og eddiksyre er kjent for sine antimikrobielle egenskaper, og alle tre finnes i Kombucha fermentet.

Smertestillende – Acetomidophenol

Tilstedeværelsen av en acetominophen komponent, acedomidophenol, i en løsning kan sikkert ha smertestillende virkning. Dette kan særlig være tilfellet med tanke på det bioaktive Kombuchafermentet og dets fenoliske bestanddeler.

Glukuronidasehemming ved d-sakkharolakton (DSL)

Funnet av DSL i løsningen gir flere mulige forklaringer for påstander om forbedret helse blant Kombuchadrikkere. I en analyse av pasienter med tykktarmskreft ble det funnet at karsinogeniteten skyldes induksjonen av noen enzymer, som beta-glucuronidase.

Beta-glukosidase og beta-glukuronidase blant tarmbakteriene ble assosiert med omdanning av et pro-karsinogen til et karsinogen . Beta-glukosidase hydrolyserer naturlige glykosider, og beta-glukuronidase virker på glukuronsyrekonjugater av endogene og eksogene stoffer, bilirubin og benzo(a)pyren. Benzo(a)pyren er et karsinogen som finnes blant annet i tjære og sigarettrøyt, og kan forstyrre transkripsjonen ved å inkluderes i DNA. Beta-glukuronidase hemmes av DSL.

Blant tobakkspesifikke nitrosaminer er NNK det mest potente karsinogenet vi kjenner. Det ble funnet at NNK kan isoleres i urinen som englukuronidmetabolitt . DSL kan dermed bidra til økt utskilling av NNK gjennom urinen.

I en studie av kreftcelle-mediert ødeleggelse, fant Nakajima et.al. at heparinsulfat ble brutt ned av heparinase, en endo-beta-glukuronidase. B-16 melanoma heparinase er veldig aktivt mot diverse heparinsulfat molekyler . Høyere konsentrasjoner av DSL hemmet merkbart heparinsulfat-nedbrytningen, noe som peker mot at HS-nedbrytende endoglykosidaser (heparinase) kan være sensitive til høye konsentrasjoner DSL.

Beta-glukuronidase katalyserer hydrolysen av endelig bundet beta-glukuronsyre til mucopolysakkarider og andre komplekse karbohydrater. DSL viste en sterk hemming, og var virksom selv i mikrodoser. Glukuronisering av gallesyrer ser ut til å være en viktig avgiftningsmekanisme for gallesyrer i mennesker. Dette er av biologisk betydning siden gallesyrer har blitt vist å spille en rolle i begynnelsen av sykdom. Igjen ble hydrolysen av glukuronider ved beta-glukuronidase hemmet av DSL.

Disse komplekse studiene forteller oss at glukuronisering av både endo- og ekso-toksiner i kroppen er viktig ved forebygging av sykdom. Når et glukuronsyremolekyl bindes til et toksin vil begge fjernes fra blodet og skilles ut av kroppen. Det nye molekylet som dannes av disse to er et glukuronid. Beta-glukuronidase enzymet bindes ikke til noen av dem, men bryter bindingen mellom molekylene i glukuronidet. Mens et glukuronsyremolekyl bare kan frakte ett toksin ut av kroppen, kan et enkelt glukuronidase enzym kutte bindingene til tusenvis av glukuronider og dermed slippe de tidligere bundne toksinene tilbake i kroppen.

DSL hemmer kuttingen av denne bindingen ved glukuronidase. Den hemmer også nedbrytningen av bindevev ved heparinase. DSL støtter virkningen av glukuronsyre og mucoitin sulphate.

Den kommersielle produksjonen og bruken av glukonsyre blir forklart av George Ward, inkludert den industrielle betydningen av glukonsyrenes evne til å danne løselige komplekser med tungemetaller. (Production of Gluconic Acid, Glucose Oxidase, Fructose, and Sorbose.)

Dette er av betydning sett i lys av rapporter om økte nivåer av tungmetaller i urinen blant ferske Kombuchadrikkere, og viser et av de mange aspektene av Kombucha som detox-drikk.

 

Interessert i å lære mer om kombucha og fermentert mat?

Vi arrangerer kurs onsdag 7. oktober kl. 18 på Helseorkesteret (Stabekk).

Klikk her for påmelding.

Stay Grounded – Earthing Shoes Join the World of Footwear

http://wakeup-world.com/2014/10/13/stay-grounded-earthing-shoes-join-the-world-of-footwear/

13th October 2014

By David Gelfand

Guest Writer for Wake Up World

Walking barefoot has always been a pleasure. It’s unfortunate to think that, more often than not, our carefree moments barefoot are isolated to either early childhood or rare moments on a sandy beach. What’s important to note is that, being barefoot isn’t just a momentary pleasure. Yes, you get to feel young again, bend with life’s breeze, and much more, but that’s not all. This sort of connection is critical to sustaining our bodily posture, cell function and health.

For hundreds of years before our existence, humans lived in very close contact with the earth. Societies and people were living highly agrarian lifestyles, walking barefoot and constantly in direct contact with the earth.

This idea of walking and/or running barefoot has long been studied by the medical community but not until recently have the potential benefits been exposed. Doctors and other medical professionals have studied the barefoot movement and helped us understand where it fits into the modern shoe world.

When it comes to walking barefoot, the benefits are both biomechanical and molecular.

Biomechanical Barefoot Movement

From a biomechanics standpoint, our feet were meant to be bare. As newborns, we’re born with a thick cushion on the bottom of our feet. As the years go by, we become conditioned to wearing shoes and, as a result, lose that cushion that originally offered a natural protection. Moreover, a large heel-to-toe drop, added arch support and synthetic cushion all interfere with our natural movement.

Barefoot or minimalist shoes boast features that attempt to bring the wearer back to a biomechanical interaction with the earth’s surface. Their lightweight and thin-soled features are meant to allow you to walk and/or run in a way that’s nearly barefoot.

Nancy Carr is a Certified Pedorthist from West Palm Beach, Fl. She has been involved in the footwear industry for over 20 years and maintains a strong support for the barefoot movement. When asked about the biomechanics of our bare feet, Ms. Carr explains that, “Maintaining a  ‘barefoot existence’ is absolutely imperative. By establishing and conditioning your feet to this sort of bare interaction, you’re able to get your bones and muscles in line with the natural surfaces that we walk on.” “This biomechanical positioning,” Ms. Carr goes on to say, “is crucial to the health and strengthening of our feet.”

Molecular Barefoot Movement

A critically important piece of barefoot existence is what we’re able to actually get in turn from the earth’s surface. The contemporary trend of Earthing suggests that when you’re barefoot, your body is able to absorb the earth’s limitless supply of electrons.

Too much oxidative stress within our bodies results in a build-up of free radicals. If free radicals aren’t paired with an electron, they can wreak havoc on the body and destroy healthy cells. As a result, this disruption may lead to health ailments such as heart disease and severe inflammation. Luckily, the earth’s surface offers the electrons that we need to maintain an optimally stable, healthy internal system.

As Dr. Roy Lidke, Podiatrist and Physicist, explains, “The greatest benefits [of going barefoot] lay in the potential for free electrons. Atoms and molecules do not like to be unbalanced (having a single electron in the outer shell of their structure).  When this happens we call them ‘free radicals’.” When we are in direct contact with the earth, supplying these free radicals an ample supply of electrons, we allow them to convert to more innocuous structures. “Free radicals are involved in inflammation, cancer, aging and cell death,” explains Lidke.

The benefits of barefoot movement, therefore, are shown to be both external and internal. Aside from the natural movement and strengthening seen in minimalist shoes, recent study and dedication to the grounding and earthing trend has shown that the ample electrons in the earth are immensely valuable in stabilizing our bodies’ natural frequencies.

Earthing shoes have recently entered the realms of medical study and footwear production. Earthing or grounding shoes are designed to help our bodies regain natural balance and stability on a molecular level. Juil is one of the brands to recently enter this arena, designing earthing shoes and sandals by placing copper conductors through the sole of the shoe. By offering this direct, conductive connection, the wearer releases stress and toxins from his/her body in the form of free radicals and oxidative stress. To learn more about grounding shoes, visit www.juil.com.

Previous article by David:

About the author:

David Gelfand, a graduate from the University of Wisconsin, Madison, is a dedicated environmentalist with especially strong interest in sustainability and history. David is also an avid writer and traveler, spending much of his time in the capacity of a culinary enthusiast.

Working for an upstart footwear company called Juil, David is a part of a team that spreads the word about grounding and its associated benefits. Through marketing and educational efforts, David is passionate about the health benefits of this new concept in grounding footwear.

 

Sex and Aural Energy

http://earthweareone.com/sex-and-aural-energy/

Pay attention to whom you share your intimate energy with. Intimacy at this level intertwines your aural energy with the aural energy of the other person. These powerful connections, regardless of how insignificant you think they are, leave spiritual debris, particularly within people who do not practice any type of cleansing, physical, emotional or otherwise. The more you interact intimately with someone, the deeper the connection and the more of their aura is intertwined with yours. Imagine the confused aura of someone who sleeps with multiple people and carries around these multiple energies? What they may not realize is that others can feel that energy which can repel positive energy and attract negative energy into your life.I always say, never sleep with someone you wouldn’t want to be” - Lisa Chase PattersonI believe the original author of the above passage is Lisa Chase Patterson. How she described the intimate nature of exchanging energy with another during sex is something that I’ve been lecturing friends about for years. It was nice to see someone else discussing it as well.We are all physical beings, but we are also so much more than that, including ‘energetic beings’.When you get intimate with anyone you merge with their energy. It doesn’t matter if it is OBE (astral) sex, physical sex, or oral sex — anytime you are intimate with another person (or people) you absorb some of their energy and they absorb some of your energy.

 

If you have sex with positive, loving, uplifting people – that wonderful energy is absorbed and uplifts you. If you have sex with negative, pessimistic, unstable, depressive people – that energy will have you crashing down and uninterested in day-to-day life. (Among other ways. We are all unique after all) Keep in mind that if this person sleeps with a variety of people, they absorb their energy. A married man or woman has absorbed their spouses energy and will mix it with your energy if you are the other man or woman. It’s vice versa.

So the next time you jump into bed with someone or want to hook up for OBE sex – keep in mind that unless they cleanse their energy on a regular basis, you will be getting intimate with whomever they have been intimate with.

Oh, and just so you know, this isn’t a new discovery. Christians often call this connection ‘Soul ties’. It is also widely discussed in the study of Tantric Sex.

As we accumulate unwanted energies in daily life, regular aura cleansing supports health and well-being. Like psychicdust bunnies, we go around collecting debris on our aura, until we finally do something to cleanse it…

It is the same with personal hygiene. If you do not bathe, your body will become dirtier and dirtier. Gradually the smell becomes unbearable. Eventually, your body even becomes a breeding ground for disease and bacteria. If you do not cleanse your aura, your spiritual energy system will also become ‘dirtier and dirtier’. Eventually you become unpleasant for others to be around (though they may not consciously understand why). Your energy system then begins to attract lower vibrations which are also unhealthy for you and others.

In modern culture, we expect people to take care of their personal hygiene by bathing regularly, if not daily. But we are not yet so spiritually evolved!

Cleansing your Aura

Just like washing your hands cleans one part of your body and washing your face takes care of another… different approaches to aura cleansing will support you in clearing different aspects of your energy system. Some aura clearing approaches are more lightweight–in terms of personal hygiene– like changing your clothes, or putting on deodorant. They are still useful, but they can’t replace bathing! Other methods of aura cleansing go much deeper–equivalent to having a good scrub-down, or going for a detoxifying spa treatment.

Options for Cleansing…

Bathing with Epsom Salts

Water helps wash away dirt, both physically and energetically. Adding Epsom Salts to your bath stimulates the flow of your own energy and also draws minor psychic debris out of your aura.

Swimming

Submerging yourself in water helps cleanse your aura. As ocean water contains salt and minerals, it is especially useful for drawing minor psychic debris out of your aura.

Sunlight

Gentle exposure to sunlight stimulates the flow of your own energy. Some lower vibrations cannot exist with exposure to bright light.

FOUR MOST POWERFUL APPROACHES TO AURA CLEANSING…

1. Aura Meditation

Even basic meditation helps you relax and release. Aura meditation works directly with releasing unwanted energies through grounding, clearing your aura, energy channels and chakras. One of the most powerful ways to cleanse andcare for your aura is energy-based aura meditation.

2. Aura Healings

In an aura healing, the healer supports you in cleansing unwanted energies out of your system. The healer assists you in grounding out psychic debris, releasing blocks and helps you get your own energy flowing. If you’d like to find out more about Aura Healing, I highly recommend you research Reiki. If you’d like to experience it yourself, I recommend you look for a Reiki healer in your area)

3. Aura Readings

Often we confuse other people’s energy with our own energy. When we mistake foreign energy for our own, we do not want to release it. We hold on to it because we think it is us! In a clairvoyant aura reading, a reader can help you identify your own energy and discern foreign energy. When you recognize an energy is not you, it is much easier to release.

4. Feeling your Emotions

When your emotional energy is blocked, it creates congestion and back-up throughout your spiritual energy system. This makes it easy to get stuck with unwanted energies. Allowing yourself to feel hidden emotions creates a release of energy. This movement and flow supports you in cleansing psychic debris.

____________

Other Options for Aura Cleansing…

Wind

Standing with an open body posture in a strong wind supports you in releasing unwanted energies. As sea breezes contain moisture, salt and minerals, ocean winds are especially beneficial for aura cleansing.

Gardening or Being in Nature

Through gardening and being in Nature, you come in direct contact with the earth. This helps you get grounded and release unwanted energies out of your system.

Creativity

Creating something you’re enthusiastic about gives you a ‘creative high’. These surges of creative energy stimulate the flow of your own energy and support you in releasing blocks and unwanted energies.

Here is the source of the information on Aural Cleaning. If you’d like to find out more about aura healing, energy healing, and distant healing, I highly recommend you check out the rest of the website: Aura Cleansing and more

Codex Alimentarius - The End Of Healthy Food, Minerals and Vitam

Nearly all gum and candy contain either toxic GMO corn syrup or nerve-disrupting aspartame

http://www.riseearth.com/2014/01/nearly-all-gum-and-candy-contain-either.html#.Utw5VNLsRko

Do you chew gum? Which kind - the pesticide corn syrup kind or the nervous-wreck, sugar-free kind? Do you like breath mints? Which kind - pesticide corn syrup or agitated, sugar-free? How do you feel about food agents that are toxins and cause nervous disorders? Do you feel that it is fair that food companies can put just about anything they want in products we consume? America is the land of the free, home of the... chronic sick care scams and shams. Every time you check out at the grocery store, or the pharmacy, or the convenient store, there they are - the gum packs and the breath mint containers, just waiting for you, baiting you, to grab them on the way out, just before you "check out," so you can "check out" of your good health and check into some toxic pharmaceutical meds to cover up yournervousness, your anxiety, your depression, your stress attacks, your panic attacks, your loss of breath and your asthma and allergies. Wonder why and how allergies and panic attacks are so common in the USA? 


Look no further than aspartame and pesticide. They are in most food, gum and candy now, and are in most OTC - over the counter - medications! Yes, that's right folks, food agents and food drugs are prominent in this country, and the FDA and the CDC like it that way. Why is that you ask? Because politicians and Big Pharma work hand in hand, literally, passing legislation to protect Big Food so they can use more chemicals, more pesticides, more herbicides and more dangerous and untested food agents and chemical sweeteners that drive the cancer industry statistics way up, fueling and funding the biggest, most evil health scam in the history of the world - CANCER and fake CANCER care. (http://www.naturalnews.com

Impulse buys

How many people are in front of you in line at the grocery store, the drug store, the convenient store and just about every store that has some candy and gum near the register, on that happy little rack full of sweets, sugar-free breath mints and colorfully labeled gum that's "recommended by doctors who chew gum"? Four out of five dentists recommend that you chew synthetic, toxic, carcinogenic gum, didn't you know? Yes, that is how the AMA, the ADA and the FDA help drive profits. (http://ehp.niehs.nih.gov

Pesticide corn sugar 

So tell me, what's your poison? What corporate brand name does the label bear? Who is making money off your sickness? What company do you give your 95 cents to regularly? Is it mints, gum or chocolate bug killer? You must like feeling nervous and anxious. Is that why you go for the cheap and easy? Do you buy pesticide sugar because it's conveniently located near the checkout counter, or do you not even know what I'm talking about? GMO does not stand for genetically mutual opportunity! When George W. Bush subsidized corn in the USA, he didn't do it to help feed the world, or to be a good guy. He did it because Donald Rumsfeld was running Big Pharma from inside Washington D.C., and there is MUCH to be gained from a sick, nervous, agitated country full of toxic-gum-chewing zombies. He did it because there is a lot of money in the cancer business, and toxic corn sugar may cost less for companies who use it in their products, but it costs more for people who get chemotherapy, radiation and repetitive surgery to remove failing and crippled organs. Pesticide corn sugar was planned out quite efficiently and subsidized for YOUR convenience. 

CNS-disrupting chemical sweeteners 

How do you feel today? That's my final question, because that's the bottom line of life and how to live it - whether or not you feel good and are doing the right things to help those around you. Knowledge is power, and once you have it, you are almost forced by yourself to do something with it. If you chew gum, suck on breath mints or eat cheap nonorganic chocolate regularly, you are toying with your central nervous system, the motherboard of your brain and heart's central activity control center, and you are tampering with the signals that are sent back and forth, throughout your body, that keep health in check and balance everything. If you feel off balance or "off kilter" day in and day out, you might want to reduce or eliminate how much central nervous system-disrupting food you are consuming, and that might just do the trick. 

Sources for this article include: 
http://www.naturalnews.com
http://www.sciencedaily.com
http://www.naturalnews.com
http://ehp.niehs.nih.gov
http://www.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com
http://science.naturalnews.com
Source: naturalnews

GMO aubergine bekreftet å være giftig

 
Publisert 30.10.2011
Skrevet av Tore B. Krudtaa

Du lurer kanskje på hvilken sammenheng det er mellom denne indiske kvinnen og en genetisk modifisert aubergine (Bt Brinjal), som var blitt utviklet med det formål å bli benyttet som mat for indiske borgere.

Det orange symbolet på kvinnens venstre kinn er ikke en tatovering. Det er det internasjonale symbolet for biologisk fare. Hadde det ikke vært for uavhengige forskere, ville antakelig et stort antall mennesker i India nå spist giftig aubergine til frokost, lunsj og middag.

Mahyco, produsenten av GMO auberginen, var ikke selv i stand til å identifisere alvorlige helseproblemer når rotter ble foret med deres nylig utviklede GMO produkt. Kun etter at uavhengige forskere hadde anlysert rådataene fra Mahyco's fôrings-studier, ble det klart at GMO auberginen viste klare indikasjoner på at rottene ble forgiftet.

I en detaljert analyse av Mahyco's rådata, datert 14. november 2010, av Dr. Lou M Gallagher (PhD), kan vi lese følgende:

"... current results from these rat feeding studies indicate that rats eating Bt brinjal
experienced organ and system damage: ovaries at half their normal weight, enlarged spleens with white blood cell counts at 35 to 40 percent higher than normal (elevated eosinophils in particular) indicating immune function changes possibly due to allergen response, and toxic effects to the liver as demonstrated by elevated bilirubin along with plasma acetylcholinesterase. Further studies are required to assess the potential outcomes of these indicators of toxicity".

Kort fortalt ble rottene forgiftet av og spise GMO auberginen og symptomene var bla følgende: 
Eggstokker med halvparten av normal vekt, forstørret milt med 35 til 40 prosent flere hvite blodlegemer enn normalt, og en lever som viste tegn på forgiftning.

Se også en annen analyse av GMO aubergine fôrings-studien her:
Corrupt science revealed in BT brinjal dossier

Denne spesielle GMO auberginen inneholder et protein kalt Cry1Ac.

Avsløringene gjort av Dr. Lou M. Gallagher og andre uavhengige forskere medførte at indiske myndigheter måtte forby denne GMO frankenstein matplanten.

Historien ender ikke her.

I dag består 99% prosent av all dyrkede GMO avlinger i all hovedsak av 3 typer GMO. Den første typen er genmodifisert slik at de tåler store doser med ugressmidler. Den andre typen er genmodifisert slik at GMO planten produserer giftige proteiner (insektsgift) når den gror på åkeren. Den tredje typen er både resistent mot et eller flere ugressmidler og produserer giftige proteiner. Omtrent 20-30% av dyrkede GMO planter produserer selv giftige proteiner.

EU har nå tillatt 38 ulike GMO planter for menneskelig konsum. 24 av disse GMOene inneholder identiske eller lignende giftige proteiner som det proteinet som var benyttet i den GMO auberginen som ble forbudt i India. Er det ikke nå på tide at EFSA (European Food Safety Authority) våkner opp av dvalen og benytter føre-var prinsippet til å forby alle GMOer som inneholder disse giftige proteinene?

 

Illustrations:
Indian woman: © Aleksandar Todorovic | Dreamstime.com

What Most Doctors Won’t Tell You About Colds and Flus

The next time you experience a cold or the flu, remember this: rather than take conventional drugs to suppress uncomfortable symptoms, it’s better for your health to allow the cold or flu to run its course while you get plenty of physical and emotional rest. 

Conventional medicine and the pharmaceutical industry would have you believe that there is no “cure” for the common cold, that you should protect yourself against the flu with a vaccine that is laden with toxic chemicals, and that during the midst of a cold or flu, it is favorable to ease your discomfort with a variety of medications that can suppress your symptoms. 

Unfortunately, all three of these positions indicate a lack of understanding of what colds and flus really are, and what they do for your body. 

Colds and flus are caused by viruses. So to understand what colds and flus do at a cellular level, you have to understand what viruses do at a cellular level. ...mer: http://www.riseearth.com/2014/01/what-most-doctors-wont-tell-you-about.html#more

90% of Tested Wines Contain Pesticide Residues (insektmidler,plantevernmidler)

Pesticide residues were found in the vast majority of 300 French wines tested, say researchers.

A study of more than 300 French wines has found that only 10% of those tested were clean of any traces of chemicals used during vine treatments.

Pascal Chatonnet and the EXCELL laboratory in Bordeaux tested wines from the 2009 and 2010 vintages of Bordeaux, the Rhone, and the wider Aquitaine region, including appellations such as Madiran and Gaillac.

Wines were tested for 50 different molecules found in a range of vine treatments, such as pesticides and fungicides.

Some wines contained up to nine separate molecules, with 'anti-rot' fungicides the most commonly found. These are often applied late in the growing season.

‘Even though the individual molecules were below threshold levels of toxicity,’ Chatonnet told Decanter.com, ‘there is a worrying lack of research into the accumulation effect, and how the molecules interact with each other.

'It is possible that the presence of several molecules combined is more harmful than a higher level of a single molecule,’ he said.

Vineyards represent just 3% of agricultural land in France, but the wine industry accounts for 20% of phytosanitary product volumes, and 80% of fungicide use specifically. 

Since 2008, France's Ecophyto national plan (involving the study of the ways in which organisms are adapted to their environment) has sought to cut pesticide use by 50% by 2018.

‘By 2012, there had been no reduction at all, even a small rise of 2.7% between 2010 and 2011,’ said Stéphane Boutou, also of EXCELL. 

While EU rules limit pesticide residues on grapes to 250 molecules, there are no limits set for wine.

'Some molecules will break down during the process of fermentation, and we need more research into what they synthesise into, and more traceability in place,’ Chatonnet said. 

‘But we should not forget that it is not the consumers who are most impacted by this, it is the vineyard workers who are applying the treatments.’

In May 2012, the French government officially recognised a link between pesticides and Parkinson’s disease in agricultural workers.

By Jane Anson, Decanter;

 

- See more at: http://humansarefree.com/2013/11/90-of-tested-wines-contain-pesticide.html#sthash.QabqI3Uy.dpuf

 Urtekilden - Norges største nettsted om urtemedisin

  

  http://www.rolv.no/

URTEMEDISIN

Urtekilden er et frittstående informasjons- og kompetansesenter for urtemedisin som drives av Christina og Rolv Hjelmstad. På vårt nettsted finner du mye generell informasjon om urtemedisin og detaljerte opplysninger om en rekke medisinplanter.

Åpningssiden om urtemedisin


Informasjon om urter


Urtekildens Planteleksikon
Norges største kunnskapsbank om medisinplanter på internett. 466 arter er til nå beskrevet i egne plantemonografier, og nye faktasider lages fortløpende.
 
Urter ved noen sykdommer
Urtekilden har startet arbeidet med å lage en oversikt over hvilke urter du kan bruke ved forskjellige sykdommer og plager. Til nå finnes det sider om 19 ulike diagnoser.
 

Chaga

Chaga regnes som kongen blant medisinske sopper. Her kan du bli kjent med hva denne soppen er, hvordan den kan brukes og hvilke medisinske egenskaper den har.

 
Rosenrot
Rosenrot er kanskje den viktigste og mest anvendbare medisinske urten vi har i Norge. På denne siden finner du lenker til masse informasjon om rosenrot.
 
Kurs og foredrag om urter
Rolv Hjelmstad ved Urtekilden er underviser i urtemedisin og holder kurs, foredrag og vandringer med fokus på medisinplanter. Her finner informasjon om denne virksomheten.
 
Bildegalleri medisinplanter
Fotografier av 635 ulike medisinplanter. Ved de fleste bildeoppslagene finnes også en kortfattet tekst som beskriver plantens medisinske anvendelse.
 
Bildegalleri fjellplanter
Fotografier av 415 norske fjellplanter. De fleste bildene er tatt i Oppdal og bildesamlingen kan fungere som en lokal fotoflora for Dovrefjell og Trollheimen.
 
Bildegalleri lav
Fotografier av 133 norske lavarter. Det finnes bilder av både bladlaver, busklaver og skorpelaver. Du kan søke opp artene i alfabetiske lister med norske eller vitenskapelige artsnavn.
URTEKILDENS BUTIKK
Urtekildens Butikk selger vi tørkede urter, urteteer, tinkturer og andre urtebaserte produkter, bl.a. deler av produktserien fra Purity Herbs og noen produkter fra Natur-Drogeriet. Hos Urtekilden får du varer av høy kvalitet og personlig service.
Urtekildens Butikk

Varer i Urtekildens Butikk

Tørkede urter
Vi fører et stort utvalg av tørkede urter, både viltvoksende norske planter som vi samler selv, og urter som importeres fra seriøse leverandører i utlandet.
 
Urteblandinger fra Urtekilden
Urtekilden lager noen urteblandinger som kan være til nytte ved spesielle plager og sykdommer. Vi selger også Maria Trebens urteblanding til svenskdråper.
 
Urtekildens tinkturer
Urtekilden lager kraftige tinkturer av en rekke urter som brukes som medisin. Vi blander også urtetinkturer etter kundens ønske. Tinkturene selges i flasker med dråpeteller.
 
Urtekildens Rosenrot tinktur
Rosenrot er en av våre nyttigste medisinplanter og kan være til hjelp ved mange plager. Urtekilden lager en kraftig rosenrottinktur av røtter fra norske økologisk dyrkede planter.
 
Produkter fra Natur-Drogeriet / Pharmax
Vi har gjennom importøren Pharmax tatt inn et utvalg av de mest spennende ferdigproduktene fra Natur-Drogeriet i Danmark, som Axel O. Hansen 103, Maitake, Schizandra og Urte-pensil.
 
Produkter fra Purity Herbs
Urtekilden forhandler et utvalg av produktene fra Purity Herbs. Dette er rene naturprodukter som produseres på Island. Mange av kremene og oljene har stor terapeutisk virkning.
 
Helse fra Guds apotek
Den norske utgaven av denne klassiske urteboken av Maria Treben kan du få kjøpt fra Urtekilden. Vi selger også urteblandingen til svenskdråper som er omtalt i boken.
 
Salg av brukte bøker
Vi har ryddet i bokhyllene våre og selger unna masser av brukte bøker i ulike kategorier til svært hyggelig priser. Her kan du gjøre et funn! Det er mange titler med såkalt "alternativ litteratur".

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.11 | 21:03

Hei. Artig at du likte dette, takk Dere kvinner har vel en sterkere Intuisjon enn oss menn og er flinke til føle hva som stemmer

...
18.11 | 04:51

Hei
Dette var helt fantastisk og omfattende lesning.Jeg er over gjennomsnittet interessert i helse " sannheter" da jeg har arbeidet i off.helsev.i ca.30 å.

...
30.01 | 23:19

Flink du :)

...
16.01 | 14:27

Herlig (Y)

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE